KATTUNGE FRÅN SE*KOSKI&PEARL
Våra kattungar är, under den tid vi har förmånen att förvalta dem, en del av vår familj. Kattungarna växer upp helt integrerade tillsammans med våra andra katter, våra hundar, oss tvåbenta med massor av kärlek och omsorg.

Avsiktsförklaring 
En till två gånger per år planerar vi att ha renrasiga kattungar av sibirisk katt eller neva masquerade till salu. Dessa kommer att vara stambokförda i SVERAK (Sveriges kattklubbars riksförbund). Vi avser bedriva uppfödning på ett ansvarsfullt sätt och kommer att lägga stor vikt vid att avla på friska katter och så långt det går minimera risken för uppkomst av ärftliga sjukdomar genom att låta alla föräldradjur genomgå regelbundna hälsokontroller av auktoriserade veterinärer.

Kattungarna flyttar från oss tidigast vid 12 veckors ålder, och till bäst lämpade hem för varje individ. Det vi säga om du är intresserad av utställning eller sällskapskatt så kommer vi så långt det är möjligt att välja eller rekommendera de individer som är bäst lämpade för respektive avsedda ändamål. Rent juridiskt är det dock sällskapskatter vi säljer. Om du är intresserad av kattunge från oss ser vi gärna att du fyller i vår intresseanmälan, eller skickar oss ett mail.

 

 


KATTUNGARNAS CHECKLISTA

 • Avelsdjur hälsotestas för HCM, PKD, FIV/FeLV
 • Vi börjar ta emot besök när kattungarna blivit 4 veckor
 • Kattungarna flyttar från oss tidigast vid 12 veckors ålder, då är de:
 • Avmaskade 2 gånger
 • Vaccinerade mot kattpest, kattsnuva och kattherpes
 • Veterinärbesiktigade inom 7 dagar före flytt
 • ID-märkta med microchip
 • Registrerade med stamtavla i SVERAK
 • Dolda-fel försäkrade 3 år i Sveland
 • Socialiserade och vana vid hemmets alla ljud, van vid hund, andra katter, hantering inkl kloklippning och pälsvård samt berikade med massor av bus och kärlek
 • Varje kattunge får med sig ett unikt kattungepaket med noggrant utvalda produkter för en trygg och fin start i det nya hemmet


NOTERA ATT VI ︎︎

 1. Inte säljer kattungar som utekatt
 2. Gärna ser att vi får bra kontakt med dig som kattungeköpare
 3. Är mycket glada över att få följa kattungarna i deras nya hem via mail eller sociala medier
 SÅ FUNKAR KATTUNGEKÖP HOS OSS

 1. När du är intresserad av en kattunge från oss så tar du kontakt. Vi ser gärna att du fyller i en intresseanmälan innan du har möjlighet att ställa dig i kö. Se menyn under Kattungar > Intresseanmälan kattunge
 2. Vid allergi mot katt måste du, i god tid innan reservation av kattunge är aktuellt, kartlägga om du även reagerar på de för många allergivänliga raserna sibirisk katt/neva masquerade
 3. Vi kontaktar dig när det är din tur att få möjlighet att reservera en kattunge. Reservation är en muntlig eller skriftlig överenskommelse om att du är intresserad av en specifik kattunge. Ingen betalning sker i denna fas.
 4. När kattungarna fyllt 4 veckor börjar vi ta emot besök av de som antingen reserverat en kattunge eller är intresserade av en, alternativt de som står på reservplats ifall någon ångrar sig.
 5. Vid 5-6 veckors ålder är det dags för att skriva tingningsavtal. Avgiften för tingning betalar du som är säker på att du vill fullfölja köpet av din nya familjemedlem. Tingningsavgiften är 15% av köpesumman (15.000 kr, år 2023) -15% = 2250 kr. Den avgiften återbetalas ej vid ånger.
 6. När kattungen blivit 14 veckor gammal får hon eller han tidigast flytta till dig och sitt nya hem. De nya reglerna gäller fr o m 2023-01-01.
 7. När överlåtelseavtalet är undertecknat och kattungen blivit din så ska du gör en ägarändring (med mobilt bank-ID) hos Sverak så att din katt står registrerad i ditt namn i Sveraks stambok.

KATTUNGEPAKET -24

♡ Stamtavla

♡ Vaccinationskort

♡ Mapp till din katts papper


♡ Mat kattungen är van att äta

♡ 1 påse 30 g Fortiflora


 Handgjord leksaksvippa

Lektunnel

♡ Leksaksfavorit

Virkad filt doftande av mor & kullsyskon

♡ Bärkasse med fina erbjudanden 

Finns det någon kattunge ledig?

Ledig 

innebär att kattungen är till salu och inte ännu har hittat rätt hem.

Reserverad 

innebär att någon har visat intresse för kattungen och ska komma på besök för att titta. En reserverad kattunge kan bli till salu igen.

Tingad 

betyder att köpet är påbörjat och någon har lämnat en handpenning på kattungen. Ett tingningsavtal skrivs som trygghet för både köpare och säljare. Tingningsavgiften, handpenningen, återbetalas ej vid ånger.

Utvärderas

innebär att du kan kontakta oss för att visa intresse men kattungen kan inte reserveras/tingas ännu.

Såld 

innebär att kattungen hittat sitt nya hem.KATTUNGEN I SITT NYA HEM


Ny kattunge

För att göra den nya miljön och ditt hem så tilltalande som möjligt för din kattunge så är det bra om du har skaffat Feliway som du jackat in i ett eluttag och haft igång någon dag innan hemkomsten. Feliway är en doftavgivare som utsöndrar feromoner som gör katten lugn. En filt som doftar av mamma och kullsyskon får du med dig. Så fort du kommit hem med din nya kattunge ska du först av allt tydligt visa var kattlådan är, och sätta ner kattungen i den, förvänta dig inte att den ska uträtta behov – bara kattungen fått en uppfattning om var kattlådan är. Du ska innan du tagit hem kattungen ha funderat ut bästa platsen för kattlådan. När kattungen väl kommit hem ska du helst inte flytta kattlådan för att minska risken för olyckor. 


Mat och miljö

Efter resan till det nya hemmet kanske kattungen är hungrig, bjud din kattunge att äta från det foder den varit van vid hos oss uppfödare, du får med dig förpackningar av både torrfoder och fryst färskfoder. Det frysta fodret ska bara tas fram och sättas i kyl det som går åt nästa dag. Ta fram på kvällen och sätt i en burk i kylskåpet så hinner den tina tills nästkommande dag. Jag brukar alltid fylla flera burkar med fryst färskfoder, sätter tre frysta bullar i varje och tar fram antal burkar beroende av hur mycket katterna äter. Låt kattungen upptäcka sitt nya hem i sin egen takt. Ha inte bråttom med att visa alla rum, utan ta det lite i sänder om kattungen inte orkat med allt den första dagen. Var försiktig när du öppnar och stänger dörrar, kattungar är blixtsnabba på att förflytta sig och det är ödestigert om de skulle hamna i kläm. Ganska snart kommer din kattunge att kunna ta sig upp på bord och diskbänkar, se till att vara vaksam och lämna inte kokande kastruller, heta spisplattor eller levande ljus obevakade. 


Kattlåda

Regeln om kattlåda säger att man ska ha en kattlåda för varje katt +1. Det vill säga om man har två katter bör man ha tre kattlådor. Dock hade vi bara en låda till Cake när hon var den enda katten vi hade då, och inte hade någon som konkurrerade om varesig kattlåda, mat eller sovplatser. Risken med att ha för få kattlådor i en kattgrupp är att kattlådor (mat och sovplatser) klassas av katterna som resurser, och om inte resurserna är tillräckliga för kattgruppen kan katterna bli stressade. Med ökad stress följer risk för sänkt immunförsvar och katter som helt enkelt råkar ut för sjukdom riskerar att bli en påföljd. 


Kattsäkra hemmet

Se till att kattsäkra ditt hem innan du tar hem din nya familjemedlem. Inga farliga elsladdar som kattungen kan bita söner eller trassla in sig i. Kolla upp hur det ser ut bland dina krukväxter så du inte har giftiga blommor kattungen kan få i sig. Vi har för vana att fästa blomkrukor i fönsterbrädan med antingen häftmassa eller en bit snöre, detta för att undvika blomkrukor som hamnar på golvet när katten rör sig i fönstret och vill spana på omgivningarna. Kattens storlek har betydelse, vår Cake, som är en rätt stor nevatjej, har av misstag puttat ner flera blomkrukor när hon vänt sig om på fönsterbrädan.Ta för vana att stänga tvättmaskin, torktumlare och toalock för att eliminera risken för olyckor. Fåtöljer som är flexibla i ryggstödet och kan fällas ner till liggande läge, kan bli rena dödsfällan för en liten nyfiken kattunge. Snören, presentband och hårsnoddar vill kattungen gärna leka med, men om de sväljer dem finns risken att de trasslar in sig i mag- och tarmkanalen och akut operation kan bli aktuellt och både dyrt och tråkigt. Vippor är trevliga leksaker men lämna aldrig katten obevakad med dem pga risken för olyckor. Vi har ett särskilt skåp där vi förvarar alla vippor och katterna brukar själva säga till och parkera utanför skåpet och ge en signal om att de är sugna på lek.