Namn Camilla Fors
Alias SE’Koski&Pearl
Hemstad Luleå
E-post koskiandpearl@gmail.com
Hemsida http://www.koskiandpearl.se
Facebook https://www.facebook.com/koskiandpearl
Instagram https://www.instagram.com/koskiandpearl
Kattraser: Sibirisk katt och neva masquerade

Om katteriet

SE'Koski&Pearl är ett litet katteri beläget i Luleå, Norrbottens län. Familjens första katt var en underbar liten svart huskattskille som nu lite till åren - efter att ha bott inom äldreomsorgen - sökte nytt hem. Han kom att kallas Otis och vi är honom evigt tacksamma för att han tog oss till sitt hjärta och för allt han lärde oss om katt. 


Kattungar

Kattungarna som föds i katteriet växer upp i hemmiljö och har föräldrar som innan avel genomgått rasklubbarnas rekommenderade hälsotester.  Avels- och föräldradjur är fritestade från HCM, PKD, FIV/FeLV, parasiterna giardia, tritrichomonas, cryptosporidium, samt blodgrupperade. Fokusområden i uppfödningen ligger på friska katter med ett trevligt temperament och en rastypisk exteriör. 

SE'Koski&Pearl säljer innekatter för utevistelse i kattgård eller koppel, dock ej som utekatt. Katteriet vill finnas för dig som prioriterar en god relation och dialog med uppfödaren till din sibiriska katt/neva masquerade. Intresserad av kattunge? Välkommen att fylla i intresseanmälan.

 


Dagsläget

Idag huserar familjen tillsammans med tre katthonor, SE Eyefulbeauty’s Blackberry ”Cake”, en Neva Masquerade som är kastrat. SE Eyefulbeauty’s Cherry Blossom ”Skye”, en Sibirisk katt som är katteriets första avelshona som lagt grunden för vår avel. Och Skyes förstfödda avkomma SE Koski&Pearl Miss Anastasia som fått katteriets tredje kull där vi planerar spara en av honorna. Kika på katternas egna sidor för mer info om dem. 


Alltings början 

Första bekantskapen med rasen Neva masquerade ägde rum hösten 2019 på kattutställningen anordnad av NOS (Norrskenskatten) i Arcushallen i Luleå. Vi var där i syfte att bilda oss en uppfattning om rasen - in real life - så att säga. För hittills hade vi bara läst om sibirisk katt och neva masquerade  samt sett dem på bild. Självklart föll vi pladask för dessa helt underbara, mäktiga och vackra katter. Och i slutet av oktober samma år flög vi ner till Stockholm och Arlanda för att äntligen få hem vår lilla skatt SE Eyefulbeauty’s Blackberry ”Cake”.


Avelsintresset 

I början när Cake blev en i vår familj så var inte tanken att  börja med kattuppfödning. Det var främst en sällskapskatt vi ville ha. Men intresset för den sibiriska katten, och erfarenheter av hunduppfödning i liten skala så var steget inte långt till ett intresse för kattavel. Andra honan; sibiren SE Eyefulbeauty’s Cherry Blossom ”Skye” införskaffades i avelssyfte. Skye kommer från samma uppfödare som Cake pga nöjdheten med henne som helhet och framförallt hennes temperament.


Kurser och webbinarium

Med Covid-19 så var det slut på kattutställningar. Istället öppnade sig möjligheter  att förkovra sig i ämnet katt genom deltagande i kurser, föreläsningar, webbinarium och kattsamtal rörde den sibiriska katten specifikt, vilket omfattat bl a hälsa, färglära och historik, och även katter och kattuppfödning generellt såsom bl a genetik, avelsplanering och stödmatning.


Kullar

År 2021 föddes katteriets första kull 0+1, Först-inna kullen, efter CH. S Siberietass Bud Holloway, undan SE Eyefulbeauty's Cherry Blossom. Endast en kattunge föddes, en hona som var blåspotted med blå ögon. Hon kom att heta SE Koski&Pearl Miss Anastasia och fick stanna i katteriet. Kull nummer två 3+1 föddes 2022 och var efter SE Karlesia's Onix, undan SE Eyefulbeauty's Cherry Blossom. Kullens namntema var Stranger Things kullen, där alla kattungar fick namn efter karaktärer från Netflixserien med samma namn. Alla kattungar i kullen hamnade i kärleksfulla hem från vilka då och då kommer uppskattade uppdateringar och bilder. Tredje kullen "Supermodellerna" föddes i maj 2023 och mor till kullen var vår egenuppfödda SE Koski&Pearl Miss Anastasia. SEKoski&Pearl Ms Marilyn Monroe stannade i katteriet medan övriga i kullen flyttade till bästa hemmen. Fjärde kullen föddes i början av 2024 och blir vår stamhona Eyefulbeauty's Cherry Blossoms sista.