Om oss

SE*Koski&Pearl katteri

Vi som innehar stamnamnet SE*Koski&Pearl heter Camilla och Mats och bor i Luleå tillsammans med vår tonårsdotter, våra katter och vår hund. Vi avser att i hemmiljö föda upp Sibirisk katt och Neva masquerade med fokus på hälsa, temperament och exteriör. I vårt katteri planerar vi att föda upp 1-2 kullar per år.

Vi bor tillsammans med tre katthonor, SE*Eyefulbeauty’s Blackberry ”Cake”, en Neva Masquerade som är kastrat. SE*Eyefulbeauty’s Cherry Blossom ”Skye”, en Sibirisk katt som är vår första avelshona som lagt grunden för vår avel. Och Skyes förstfödda avkomma SE*Koski&Pearl Miss Anastasia som vi avser att ta kull på efter. Kika på deras egna sidor för mer info om dem. Om du vill veta mer om oss eller om du har frågor om våra katter eller planer, skriv ett mail till oss koskiandpearl @gmail.com, eller anmält ditt intresse via vår intresseanmälan för kattunge.

Första bekantskapen med rasen Neva masquerade ägde rum hösten 2019 på kattutställningen anordnad av NOS (Norrskenskatten) i Arcushallen i Luleå. Vi var där i syfte att bilda oss en uppfattning om rasen, in real life så att säga. För hittills hade vi bara läst om nevan och sibiren och sett dem på bild. Självklart föll vi pladask för dessa helt underbara, mäktiga och vackra katter. Och i slutet av oktober samma år flög vi ner till Stockholm och Arlanda för att träffa Marita och Nicklas från Eyefulbeauty’s katteri och äntligen få hem vår lilla skatt SE*Eyefulbeauty’s Blackberry ”Cake”.

I början när vi skaffade Cake så var det inte tänkt att vi skulle börja med kattuppfödning. Utan det var främst en sällskaps(s)katt vi ville ha då jag, Camilla, och vår dotter Alva saknade vår svarta bortsprungna huskatt Otis. Men vi blev så intresserade av den sibiriska katten, och när vi tidigare haft hunduppfödning var steget inte långt till ett intresse för kattavel. Vi köpte vår andra hona sibiren SE*Eyefulbeauty’s Cherry Blossom ”Skye” i avelssyfte. Skye kommer från samma uppfödare som Cake då vi var så oerhört nöjda med henne som helhet och framförallt hennes temperament.

Med Covid-19 så var det slut på kattutställningar. Istället så passade vi på att förkovra oss och deltog i seminarium och föreläsningar (se nästa sida) om den sibiriska katten specifikt, och om katter och kattuppfödning generellt. Vi har med katternas intåg i vårt liv fått ta del i så mycket kunskap, uppleva så mycket kärlek och glädje! Och nu när samhället äntligen öppnats upp igen så ser fram emot nya spännande tider med planerade kullar och utställningar!